A masszázs előnyei

A masszázs előnyei

A masszázs talán az egyik legősibb gyógyító terápia. Sok ókori nép – köztük az ókori görögök, egyiptomiak, kínaiak és indiánok – meg voltak győződve a masszázs különleges terápiás tulajdonságairól, és különféle betegségek kezelésére használták.

A masszázs-terápiás kezelést a kezek különböző speciális mozdulatai alkotják a bőrön vagy a ruhán. Mi, terapeuták mindig az Ön fájdalomtűrési szintjéhez igazodunk a kezelés során, és a kezelés bármikor abbahagyható, ha a kezelés kellemetlenné válik. A kezelés nálunk történhet ruhában, vagy ruha nélkül, ekkor illóolajokkal fokozzuk a masszázs jótékony hatásait.

A masszázs egyik azonnali előnye a mély relaxáció és a nyugalom érzése. Ellazulunk és azt gondolnánk, hogy ahogy mi, a testünk is pihen a masszázs során, pedig nem így van, pont fordítva működik. A testünk ugyanis teljes aktív módba kerül a masszázs során. Ugyanis a masszázs stimulálja az idegrendszert; felébreszti az izmokat, a szerveket és a mirigyeket, mozgásba hozza a véráramlatot és a nyirokfolyadékot, a sejtek sokaságát pedig kémiai anyagok és hormonok termelésére készteti.

A masszázsnak napestig sorolhatnánk az áldásos, jótékony hatását, de mi most kiemeltünk ezek közül ötöt, mely sok szempontból a legfontosabbak:

  1. Csökkentheti a stresszt
    A stressz hosszú távú hatásai érzelmi és fizikai áldozatokat követelhetnek. A masszázsterápia enyhítheti a stresszt és az azzal kapcsolatos gondokat, például a feszültség okozta fejfájást.
  2. Növeli az immunrendszer működését
    Orvosi kutatások szerint a masszázsterápia segíthet az immunrendszer erejének fokozásában azáltal, hogy növeli a szervezet természetes „gyilkos T-sejtjeinek” aktivitási szintjét, amelyek a vírusok ellen küzdenek.
  3. Fokozza a mentális egészséget és a jó közérzetet
    Kutatások szerint a stressz, a szorongás és a depresszió (mind a mentális egészséggel összefüggő) tünetei közvetlenül befolyásolhatók a masszázsterápiával.
  4. Fájdalom csökkenés
    A fájdalom negatívan befolyásolhatja az ember életminőségét, és akadályozhatja a betegségből vagy sérülésből való felépülést. A masszázs jelentős szerepet játszik a fájdalom csökkentésében.
  5. A fizikai erőnlét javítása
    Az élsportolók és a szabadidős sportolók egyaránt profitálhatnak a masszázsterápiából – a masszázs csökkentheti az izomfeszültséget, javíthatja az edzés teljesítményét és megelőzheti a sérüléseket.