A csontkovácsolás eredményei

A csontkovácsolás eredményei

Arról már rengetegszer beszéltünk, hogy a csontkovácsolás során milyen eredményeket tudunk elérni a csontok és az izületek helyrerakásával. De arról is már szóltunk, hogy ezen kívül számos jótékony hatása van a csontkovácsolásnak. Most ezeket vesszük sorba.

Javul az egyensúlyunk
Ha a csigolyáink nincsenek rendben, az a testtartásunkon is meglátszódik. Márpedig, ha gond van az egyensúlyunkkal, akkor az a mozgásunkat is befolyásolja. Ezért nagyon fontos, hogy a csigolyák visszakerüljenek a megfelelő pozícióba. Ez feloldja a hátban lévő, illetve a csípőbe és a lábakba vezető beszorult idegekre nehezedő nyomást.

Könnyebbé válik a légzésünk
Különösen asztmás és egyéb légzőszervi betegségben szenvedő pácienseknél látszódik, hogy a tüdő és a légcső körül elhelyezkedő izmok állapotának javítása jó hatással van a légzés minőségére.

a csontkovácsolás jótékony hatásai

Emésztési problémák leküzdése
A betegek egy részének visszatérő emésztési problémái vannak, ezért jó hír, hogy a gerinc beállításával javulnak a gyomor-bélrendszerben lévő idegek, így csökkenhetnek a hasmenéses vagy hányingeres panaszok.

A magas vérnyomás csökkentése
A magas vérnyomás veszélyes, mert hatással van az artériákra, az erekre és a szívre. Ez további egészségügyi problémákhoz vezethet. A csontkovácsolás azonban segít enyhíteni a hát érzékeny idegeire nehezedő nyomást, ami a vérnyomás csökkentését eredményezi.

Az immunrendszer erősítése
Az immunrendszerünk erősítése segíthet leküzdeni egy átmeneti vagy krónikus egészségügyi problémánkat. A gerincoszlopban lévő idegek, amelyek a nyirokmirigyek immunfunkcióit irányítják, felszabadulnak, és ezzel az immunrendszerünk is erősödik.

Fejfájás megszüntetése
Ha fáj a fejünk, sokszor egy elmozdult csigolya, vagy egy merev csuklyásizom áll a háttérben. Nem nagy probléma, mégis megkeseríti a napunkat, mert a fájdalom mellett szédülés és hányinger is kínozhat minket. Csontkovácsolás alkalmával ez a probléma könnyen kezelhető a nyak és a hát felső területére összpontosított masszázzsal.

Több energia
Pácienseink panaszkodhatnak arra, hogy nincs energiájuk. Annak ellenére, hogy eleget alszanak és egészséges étrendet fogyasztanak, lehetséges, hogy ügyfeleink állandóan fáradtnak érzik magukat. A fáradtságot gyakran a szervezetben lévő alacsony szintű kellemetlenségek vagy gyulladások okozzák. A gerincbeállítások segíthetnek csökkenteni ezt a fájdalmat.

Pihentető alvás
Több okból is fontos, hogy jól aludjunk éjszaka. Ha rendszeresen ellátogatunk csontkovácshoz, ő újra és újra átmozgatja a hátat, a nyakat és a csípőt, aminek köszönhetően pihentető lesz az éjszakai alvást.