Helyes testtartás a házimunkák közben

Helyes testtartás a házimunkák közben

A napokban most már tényleg beköszönt a tavasz, amit már egy ideje annyira vártunk. Ilyenkor a jó idő közeledtével szinte minden család elvégez egy alapos tavaszi nagytakarítást. Ilyenkor valahogy mégsem gondolunk abba bele, hogy ez a fizikai munka jelentősen megterheli a gerincet, és a megerőltetésnek köszönhetően a testben több helyen alakul ki fájdalom. De vajon elkerülhetőek ezek a problémák? “Helyes testtartás a házimunkák közben” bővebben

Milyen esetekben tud a csontkovács segíteni?

milyen problémákra nyújt megoldást a csontkovács

Milyen esetekben tud a csontkovács segíteni?

Legutóbb blog cikkünkben részletesen átbeszéltük, hogy milyen folyamat zajlódik le a testünkben egy csontkovács kezelés alkalmával, ma azt nézzük meg, hogy milyen betegségek, panaszok esetén tudunk segíteni.

A csontkovácsolásról sok legendás történetet lehet hallani, hogy akár egy kezelés alkalmával, egy roppantásnak köszönhetően gerincsérvet lehet gyógyítani. Ez természetesen nem igaz, és a folyamat ennél kicsit bonyolultabb. “Milyen esetekben tud a csontkovács segíteni?” bővebben

Mire számíthat egy csontkovács kezelésen?

Mire számíthat egy csontkovács kezelésen?

Bizonyára mindenki hallott már a csontkovácsokról, akiknek munkáját talán egy kis misztikum is övezi. Akik már jártak ilyen kezelésen általában ódákat zengenek róla, míg azok, akik csak kacérkodnak a gondolattal kicsit összezavarva érezhetik magukat az interneten található különböző, sokszor egymásnak ellentmondásos információk miatt. De akkor próbáljunk ma tiszta vizet önteni a pohárba.

“Mire számíthat egy csontkovács kezelésen?” bővebben

A porckorongsérv

porckorongsérv

A porckorongsérv

Porckorongsérvnek azt az állapotot nevezzük, amikor a csigolyák közti porckorong rostos gyűrűje elszakad, a puha kocsonyás anyag kitüremkedik, és leggyakrabban a kilépő ideggyököket tartalmazó csigolyacsatornában, vagy ritkábban középen a gerinccsatornában jelenik meg. Az első esetben egyoldali fájdalom, érzéskiesés jelentkezhet, a második esetben mindkét oldalra kisugárzó derékfájás jöhet létre, sőt – ha ez a nyaki vagy háti szakaszon következik be – a gerincvelő is nyomás alá kerülhet. Ilyenkor az érintett szakasz alatti összes idegfunkció sérülhet, szélsőséges esetben a beteg mindkét lába megbénulhat, érzéketlenné válhat, elvesztheti a vizelet-, illetve székletvisszatartási képességét.

“A porckorongsérv” bővebben