Gyermek masszázs

Gyermek masszázs!

Mi lehet fontosabb számunkra, mint gyermekünk egészsége?
Gondolt már arra, hogy gyermeke, amikor napi 6-7-8 órát ül görnyedt tartásban, az iskolapadban, a gerincének, izomzatának milyen megterhelést jelent ez?
Ha ön dolgozott már irodában, vagy sokat ül számítógép előtt, tudja, milyen fájdalmakkal jár ez a kényszeredett testtartás. A rossz testtartás következtében az izomzat bemerevedik, tónusossá válik. A merev izomzat elhúzhatja a csigolyákat eredeti helyükről, s ennek következtében számtalan betegség okozója lehet. Sajnos ez alól a gyermekek sem kivételek. Sőt, ha nem fordítunk erre kellő figyelmet, már gyermekkorban elkezdődhet egy élet végéig tartó betegség, amely a rossz tartásból kifolyólag megalapozza egy élet minőségét. Viszont van egy jóhírem!
Mindez megelőzhető rendszeres kezelésekkel!
Vannak ennél is szomorúbb eseteim. Amikor egy csecsemőt vagy 8-19 hónapos gyermeket hoznak hozzám. Amikor begy 3 hónapos kislányt (Bogika) úgy hoztak a szülők, hogy a gyermek füle érintette a jobb vállát, és nem tudta a nyakát egyenesbe hozni. Az orvosok nem tettek semmit, más szakember pedig a 3 hónapos babát nem merte elvállalni. Én megtettem, és egy kezelés alatt megoldottam a dolgot. Nem vagyok hívő ember, de lehet, hogy valamiféle segítséget is kapok ezekhez az esetekhez? A 11 hónapos Tomika kora ellenére nem tudott a hátáról a hasára fordulni, se kúszni, mászni, felállni, ülni menni. 12 hónapos korára, azaz egy hónap alatt 5 alkalom kezeléssel a gyermek megfordul, kúszik, mászik, ül, áll (kapaszkodva), és ha fogják a kezét, lépked.