Csontkovácsolás ( Táltos masszázs )

(Nem összetévesztendő a Manuálterapeutákkal, ugyanis Magyarországon azt csak orvosi egyetemet végzett személy végezhet)

Ezt a masszázst Kovács Magyar Andrásnak köszönhetjük, és elmondhatjuk, hogy a világon egyedülálló technika. Tulajdonképpen nem masszázs, hanem az elmozdult ízületek, csontok, csigolyatestek helyretétele egy csavaró, vagy húzó mozdulattal.
Kovács Magyar András 18 éven keresztül járta a világot. Kínai, Székely, Maláj, és Amerikai mesterektől több mint 300 csontkovács fogást sajátított el.
A technika lényege: Az izmok által elhúzott ízületek, csigolyák, helyrerakása. Ez a csontkovács technika fájdalommentes. Mivel nem erőből történik, hanem bioenergia által, sokkal hatékonyabb is.
A kor előrehaladtával nagyon sok embernél jelentkezik ízületi kopás. Az egésznapos rossz testtartásban végzendő munka, vagy a stressz hatására az erősebb oldalon megfeszülő izmok elhúzzák a csigolyákat. Az ízületek közt lévő ízületi folyadék távozik az ízületek közül. Ez olyan, mint amikor egy autó motorjából elfogy az olaj. A Táltos masszázsfogásokkal, az ízületeket egy pillanatra széthúzzuk, és az ekkor keletkezett vákuum visszaszívja a folyadékot a helyére. Innentől kezdve az ízületeknek újra van kenése.

Tradicionális Népi Csontkovácsolás

Eddigi munkásságom során hallottam hozzám járó betegektől, hogy voltak ( csontkovácsnál ) és az nem masszírozta át őket, vagy csak köpölyözött.
Egy jó csontkovács MINDIG masszíroz a ropogtatás előtt! A köpölyözés pedig nem csontkovács technika, attól soha nem kerülnek helyére az elmozdult ízületek!

Mikor ajánlott a Csontkovácsolás :

Mikor nem ajánlott a Csontkovács technika :