Milyen esetekben tud a csontkovács segíteni?

Milyen esetekben tud a csontkovács segíteni?

Legutóbb blog cikkünkben részletesen átbeszéltük, hogy milyen folyamat zajlódik le a testünkben egy csontkovács kezelés alkalmával, ma azt nézzük meg, hogy milyen betegségek, panaszok esetén tudunk segíteni.

A csontkovácsolásról sok legendás történetet lehet hallani, hogy akár egy kezelés alkalmával, egy roppantásnak köszönhetően gerincsérvet lehet gyógyítani. Ez természetesen nem igaz, és a folyamat ennél kicsit bonyolultabb.

A csontkovácsolás célja, hogy megszüntesse a gerinc, az ízületek és az idegek működési zavarai által okozott panaszokat úgy, hogy korrigálja az eldeformált mozgásszervi rendszerünket. Azonban a probléma okozója legtöbbször a mozgásszegény, stresszes életmód, illetve furcsa mód az is, ha túlzott testedzésnek tesszük ki a testünket. Így hiába hozzuk helyre a testet egy kezelés alkalmával, ha nem változtatunk az életmódunkon, akkor a probléma folyamatosan fennáll. Annyi különbséggel, hogy egyszer a hátunk fáj nagyon, két héttel később pedig a derekunk.

Amúgy nem is gondolnánk, hogy mennyi probléma, betegség okozója a nem megfelelő életmód. A fentiekből már sejthető, hogy egy nyaki merevség vagy egy hátfájás hátterében ez az ok állhat, de számos egyéb esetben is az életmódunkban keresendő a válasz. De jó hír, hogy rengeteg ilyen panasz esetén nem szükséges gyógyszer szedése vagy egyéb orvosi kezelés, mert a legtöbbször csontkovács is tud segíteni.

Nézzük, hogy a csontkovács milyen panaszok esetén ajánlott:

  • Nyaki merevség, nyakfájdalom
  • Hát- és derékfájás
    Csípő- és térdízületi fájdalmak
  • Egyéb izomfájdalom és izommerevség
  • Lumbágó
  • Porckorongsérv
  • Ízületi kopások megállítására és megelőzésére
  • Gerincferdülés
  • Karba és lábba sugárzó fájdalom, zsibbadás
  • Migrén, fejfájás, szédülés, fülzúgás

csonkovács probléma megoldás

Én azonban nemcsak egy adott problémára, hanem a test egészére koncentrálok. A testet, mint egy összefüggő rendszert nézem, és arra törekszem, hogy természetes módszerekkel elősegítsem annak öngyógyító folyamatát. Ugyanis a túlfeszített izmok vagy a blokkolt, betokosodott ízületek nemcsak az idegrendszer szabályos működését akadályozzák, hanem a vérkeringés normális működését is gátolják, ami később súlyosabb betegségekhez is vezethet.

Holisztikus szemléletemnek köszönhetően azonban nemcsak a test, hanem a lélek egészségével is foglalkozom, mert hiszem, hogy a legtöbb testi probléma kiváltó oka valamilyen lelki sérülés, probléma megléte. Azonban rendszeres terápiával ezek a blokkok is folyamatosan oldódnak, így
sikeresen tudok a test és lélek harmóniájának visszaállításban segíteni. De természetesen ennek a folyamatos fenntartásához a páciens maga is kell azzal, hogy egy egészségtudatosabb és stresszmentesebb élet mellett teszi le a voksát.